Uw fiets perfect op maat

Body Scanning CRM is een fietsmeetsysteem, ontstaan uit een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, fietsers en ingenieurs, waarmee uw optimale ergonomische zitpositie op de fiets bepaald wordt. Ofwel, uw fiets perfect op maat!

Plezierig fietsen is afhankelijk van een heleboel factoren.

Met Body Scanning CRM wordt de keus voor u een stuk eenvoudiger. Bij Body Scanning praten wij niet over framematen, deze zijn per merk verschillend door gebruik van een verschillende geometrie. Het is heel simpel, de fiets waar wij u lichaamsmaten op kunnen realiseren, is de geschikte fiets voor u. Maar hoe komt u daar achter?

Met Body Scanning wordt uw lichaam op 4 punten gemeten, daarna is er de keuze van de gewenste fiets en uw zithouding. Wij vragen naar uw wensen voor het samenstellen van de fiets. Wanneer dit gerealiseerd is, hebben we de afstelling voor uw fiets. En dit allemaal in 10 à 15 minuten.

Aan de hand van de afstel-gegevens wordt de juiste fiets voor u gezocht. De fietsen worden met een speciale schuifmaat, de zogenaamde Bike Adjustment Device voor u op maat gezet. Uw proefrit kan beginnen!

U zult ervaren hoe het is om ontspannen te fietsen zonder klachten. Klachten aan rug, nek, handen, benen en voeten behoren tot het verleden.

Body Scanning is voor alle fietsgebruikers. Ook de race- en ATB-fietsen kunnen exact op maat gezet worden.

De kosten voor deze Body Scanning-meting zijn € 66,00 (exclusief eventueel benodigde materialen). Bij aanschaf van een nieuwe fiets bij Van den Brand Tweewielers, krijgt u deze meting geheel gratis.

Body Scanning

Body Scanning CRM

Met Body Scanning wordt uw lichaam op 4 punten gemeten, daarna is er de keuze van de gewenste fiets en uw zithouding. Wij vragen naar uw wensen voor het samenstellen van de fiets. Wanneer dit gerealiseerd is, hebben we de afstelling voor uw fiets. En dit allemaal in 10 à 15 minuten.

Wat en hoe wordt er gemeten en ingesteld?

Omdat de juiste fietsinstelling afhankelijk is van zowel uw biometrische gegevens als ook uw gewenste zithouding, raden wij u aan uw fiets door ons in te laten stellen. Een juiste fietsinstelling verbetert de krachtoverdracht, vermindert lichamelijke klachten en verhoogt het comfort en uw fietsplezier!

Body Scanning
Body Scanning

Zitpositie

Ergonomie is voor iedere fietser verschillend. Vergelijk bijvoorbeeld de ergonomie van een stadsfiets gericht op comfort, een goed overzicht in het verkeer en snel op- en afstappen bij verkeerslichten, met de ergonomie van een wielrenner die gericht is op effectiviteit, hoge trapfrequentie en optimale krachtoverdracht. Body Scanning CRM definieert de zitposities per fietscategorie.

Zadelhoogte

De zadelhoogte wordt altijd als eerste ingesteld. Gemeten wordt de zadelhoogte vanaf het hart van de trapas tot aan de bovenkant van het zadel (in het midden). Bij de ergonomische stapzadels van SQ Lab wordt tot boven op het verhoogde zitgedeelte gemeten. De zadelhoogte wordt met het Bike Adjustment Device (een grote schuifmaat) gecontroleerd.

Body Scanning
Body Scanning

Zadelterugstand

De juiste zadelpositie (zadelterugstand) is erg belangrijk voor een optimale krachtoverdracht op de crank tijdens het fietsen. Uw zitpositie en de stand van de heup moeten optimaal zijn voor de gehele trapbeweging (360 graden). De zadelpositie wordt met het Bike Adjustment Device gecontroleerd.

Afstand tussen zadel en stuur

De afstand tussen zadel en stuur is afhankelijk van de lengte van uw bovenlichaam en de gekozen zitpositie. Deze afstand wordt gemeten tussen de zadelneus tot het contactpunt op het stuur. Bij rechte sturen wordt gemeten tot het hart van het stuur. Deze afstand bepaalt veelal de lengte van uw frame en de bijbehorende framehoogte, waarbij de lengte belangrijker is dan de hoogte.

Body Scanning
Body Scanning

Stuurniveau

Het stuurniveau geeft het verschil aan tussen de stuurhoogte en de zadelhoogte. Bij deze instelling geldt een relatief grote tolerantie, omdat er 3 basiszithoudingen geselecteerd kunnen worden. Er zijn echter natuurlijk veel meer mogelijheden en finetuning gebeurt op gevoel op basis van uw input. De drie zithoudingen zijn wel afhankelijk van de gekozen fietscategorie.

Framehoogte

De framehoogte van een fiets is niet de belangrijkste maat van een fiets. Allereerst zijn de drie contactpunten tussen u en de fiets van belang voor de ergonomie en uw comfort. De framehoogte (meestal gemeten van het hart van de trapas tot het midden van de bovenbuis) was voorheen, toen er nog diamantframes waren met horizontale bovenbuis, een goede indicator voor de verdere framematen. Tegenwoordig zijn sloping bovenbuizen en geveerde zadelpennen heel normaal en is de bovenbuislengte belangrijker dan de framehoogte. Bovendien heeft iedere fabrikant per model zijn eigen opvattingen over de hoogte-lengte verhouding van het frame. Wij kunnen u hierover verder informeren in de winkel.

Indien uw bestaande fiets niet helemaal lekker zit, kom dan langs voor een meting. Het uitvoeren van de meting en het afstellen van de fiets kost € 45,- (exclusief eventueel te vervangen onderdelen, zoals b.v. een stuurpen met een andere lengte). Bij aankoop van een nieuwe fiets is de meting en het afstellen van de fiets onderdeel van onze service en dus gewoon gratis