alert

Belangrijk bericht van de Reclame Code Commissie

alert  ALERT: ‘5 JAAR GARANTIE’ VOOR ELEKTRISCHE FIETS VAN STELLA FIETSEN MISLEIDEND

Stella Fietsen adverteert met ‘5 jaar garantie’ op elektrische fietsen. Zowel in haar informatiebrochure, een bij die brochure gevoegde brief en in een advertentie geeft Stella Fietsen ‘5 jaar garantie’ op elektrische fietsen. Deze garantie van vijf jaar geldt echter alleen voor het frame van de fietsen. Voor alle overige onderdelen, zoals het aandrijfsysteem, het batterijpakket en de voorvork, is de garantietermijn twee jaar.

De Reclame Code Commissie is van oordeel dat adverteerder in haar reclame onvoldoende duidelijk maakt dat de aangeprezen garantieperiode van vijf jaar alleen voor het frame geldt en niet voor alle andere onderdelen, die bij een elektrische fiets essentieel zijn. De Commissie beschouwt deze wijze van reclame maken als misleidend en oneerlijk.

De Commissie heeft besloten deze uitspraak onder de aandacht te brengen van een breed publiek, omdat Stella Fietsen al eerder is aanbevolen om in haar reclame-uitingen duidelijkheid te geven over de beperkingen van de garantietermijn van vijf jaar en adverteerder niet of onvoldoende aan die aanbevelingen heeft voldaan.

Voor meer informatie:

Stichting Reclame Code

Mw. Mr. P.E.C. Ancion-Kors, directeur

Tel.: 020 – 3013397