recall

Update Sparta recall-aktie

Onderstaand vinden jullie een ingezonden stuk van Sparta welke deze week in verschillende kranten zal verschijnen. Helaas zie ik in diverse media, waaronder ook RTL nieuws vanochtend, dat de verkeerde type fietsen getoond worden tijdens het item over de recall. Het gaat ALLEEN over de modellen zoals genoemd in onderstaand stuk:

Recall sparta RX, RX+ en RXS+

Fietsfabrikant Sparta roept 9300 e-bikes versneld terug, omdat er in een lasnaad in het frame haarscheurtjes kunnen ontstaan. Dat kan in uitzonderlijke gevallen leiden tot het doorzakken van het frame, zegt het bedrijf in een advertentie in ochtendkranten.

Het gaat om damesmodellen met een hoog instapframe van de Sparta ION RX, RX+ en RXS+ die tussen juli 2011 en 2014 zijn geproduceerd. In de lasnaad rond de uitsparing voor de kabelinvoer aan de voorkant van het frame kunnen scheurtjes ontstaan. Eigenaren van deze modellen kunnen hun frame gratis door een nieuw frame laten vervangen.

Sparta is in september al met de omruilactie begonnen. In overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is toen afgesproken daar geen ruchtbaarheid aan te geven. Sparta wilde eerst de eigenaren van de oudste e-bikes benaderen, omdat bij die fietsen de kans op scheurtjes het grootst is.

Vorige week brak het frame van een vrouw in IJsselstein. Zij raakt daarbij niet gewond. In verband met dit incident is besloten de terugroepactie te versnellen door alle kopers op de omruilactie te attenderen.