fiets in donker

Fietsverlichting, een belangrijk aandachtspunt!

verlichting koplamp

Fietsverlichting, een belangrijk aandachtspunt!

Fietsverlichting is een belangrijk aandachtspunt nu de dagen snel korter worden. Op dit moment wordt er ’s ochtends (al dan niet onder protest) alweer in het donker naar school of naar het werk vertrokken. Vanaf 30 oktober a.s., wintertijd, zal er ook nog eens geregeld in het donker naar huis gekomen worden.

Wist je dat de kans op een aanrijding in het donker aanzienlijk kleiner is met goede fietsverlichting?  Zorg er dan ook voor dat je goed zichtbaar bent voor auto’s en andere weggebruikers!

Een veilige fiets heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen goede verlichting. Denk aan bijvoorbeeld reflecterende banden en betrouwbare remmen.

Controleer daarom geregeld of zowel voor- en achterlicht werken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Mocht de verlichting niet naar behoren werken, kun je uiteraard altijd even bij ons langskomen om het euvel te laten verhelpen.

Wellicht is de herfstvakantie de aangewezen week om je fiets winterklaar te (laten zetten). Banden, remmen en verlichting in orde, veilig de wintermaanden door! Neem gerust even telefonisch contact op, 0164 612876, voor het maken van een afspraak, of loop even binnen voor advies of reparatie/onderhoud.