Mooi artikel op E-fietser.nl

Bodyscan voor perfecte zithouding

simplon chenoa

Het Body Scanning CRM is een innovatief meetsysteem voor fietsers. Orthopeden, fysiotherapeuten, fietsers en ingenieurs hebben ieder hun expertise ingebracht in deze unieke samenwerking. Het resultaat van deze body scan is een perfecte zithouding op jouw e-bike.

Live bekendmaking vanuit Simplon e-bike test center in Hoogerheide

Al genoteerd in jouw agenda? Maandag 28 september wordt de winnaar van de e-fietser winactie bekend gemaakt. Dit gebeurt live via Facebook vanuit het moderne e-bike test center bij van den Brand Tweewielers in Hoogerheide. Nog niet aangemeld om een Simplon Chenoa e-bike te winnen? Meld je hier aan. Meedoen kan zeker nog tot en met zondag 27 september.

Op maandag de 28ste wordt om 12.00 uur de winnaar van de Simplon Chenoa Bosch CX Uni e-bike uit de duizenden inzendingen getrokken. Daarna nodigt e-fietser de winnaar uit om in het e-bike test center in Hoogerheide, op later gekozen datum, de e-bike in ontvangst te nemen. Uiteraard stellen de e-bike experts van Simplon de elektrische fiets ter plaatse volledig af op de perfecte zithouding van de winnaar met behulp van de bodyscan. Maar, hoe gaat zo’n bodyscan dan? Waar houden ze rekening mee?

De juiste fietsinstelling met een bodyscan

Het belang van een juiste fietsinstelling:

  1. Verbetert de krachtoverdracht
  2. Vermindert lichamelijke klachten
  3. Verhoogt het comfort en dus het fietsplezier.

Voor iedere fietser is de ergonomie verschillend. Voor de Simplon Chenoa e-bike is de ergonomie gericht op comfort, een goed overzicht in het verkeer en het snel op- en afstappen bij verkeerslichten. Vandaar de ideale lage instap van deze elektrische fiets.

Tevens kijkt men naar de zadelhoogte die ze altijd als eerste instellen. Men meet de zadelhoogte vanaf het hart van de trapas tot aan de bovenkant van het zadel in het midden. Vervolgens kijken ze naar de juiste zadelpositie. Welke erg belangrijk is voor een optimale krachtoverdracht op de crank tijdens het fietsen. De zitpositie en de stand van de heup moeten optimaal zijn voor de gehele trapbeweging van 360 graden.

Comfort tijdens het fietsen

Het derde punt is de afstand tussen het zadel en het stuur. Welke afhankelijk is van de lengte van het bovenlichaam en de gekozen zitpositie. Dit is de afstand tussen de zadelneus en het contactpunt op het stuur.  

Tot slot zijn het stuurniveau en de framehoogte een belangrijk aspect voor het comfort. Hier komt naast het pure meten ook een stukje persoonlijke voorkeur bij kijken. De input van het gevoel of het een fijne zithouding is, is hierbij essentieel.

De hoogwaardige en lichtgewicht e-bikes van Simplon

Het Oostenrijkse merk Simplon levert hoogwaardige e-bikes. Ze zijn specialist in zowel de sportieve e-mountainbikes als de stads e-bike en alles daartussenin. Alle fietsen worden aangepast op de persoonlijke wensen van de gebruiker. Hierdoor is elke fiets uniek. De fietsen worden met de hand gemaakt en de frames zijn gemaakt van carbon. Wat betekent dat ze een stuk lichter zijn dan de meeste e-bikes. De Simplon e-bikes hebben een minimaal gewicht van 19,5 kilo ten opzichte van soms ruim over de 25 tot zelfs 30 kg. Bij Simplon willen ze de beste fietsbeleving meegeven en staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel.

De winnaar krijgt niet alleen een mooie met de handgemaakte SIMPLON Chenoa Bosch CX Uni, maar deze e-bike wordt ook nog eens helemaal speciaal voor de winnaar gebouwd aan de hand van de door u opgegeven specificaties en een bodyscan. Een Simplon koop je niet als een standaard fiets die gewoon van de band komt! Een Simplon wordt volledig naar wens samen gesteld, op maat gemaakt en helemaal aangepast aan de gebruiker.

Gratis body scanning voor de winnaar

De winnaar van de Simplon Chenoa elektrische fiets krijgt bij Van den Brand Tweewielers een gratis bodyscan ter waarde van €45,- aangeboden. Dan zijn we zeker van een perfecte zithouding. En zeker van een blije winnaar.

De winnaar van de e-fietser winactie ontvangt een Simplon Chenoa Uni inclusief gratis bodyscan